.st0{fill:#FFFFFF;}

Filme

Peaceful Warrior

 April 29, 2010

By  Ilinca Sălăgean

Vreau să vă recomand un film bun, un film care are multe replici foarte bune de ţinut minte, care pot să te motiveze sau să te pună pe gânduri. Anthony Robbins, speakerul motivaţional menţionat de Cristi aici spunea “This movie will impact the course of your life forever“. Dacă pe mine m-ar întreba cineva, nu aş spune chiar asta, dar cu siguranţă sunt lucruri de învăţat din acest film.

Povestea este simplă: un gimnast care are totul la picioare: succes, tinereţe, fete frumoase şi prieteni. Trece printr-un accident care îi cam schimbă perspectiva asupra vieţii şi încearcă să descopere ce anume contează cu adevărat, cu ajutorul unui îndrumător non-conformist, Socrates. Relaţia dintre cei doi evoluează foarte interesant de-a lungul filmului.

Titlul vine de la lupta pe care fiecare om o duce înăuntrul său, o luptă care îi aduce pace şi fericire.

Life has just three rules: Paradox, humour, and change.
Paradox… Life is a mystery. Don’t waste time trying to figure it out.
Humour Keep a sense of humour, especially about yourself. It is a strength beyond all measure.
Change… Know that nothing stays the same.

Numele de Socrates dat îndrumătorului nu cred că este întâmplător. El ştie să pună întrebările corecte, la care elevul descoperă apoi răspunsurile corecte:

Where are you?
Here.
What time is it?
Now.
What are you?
This moment.

Aceasta cred că este cea mai puternică idee din film: să trăieşti momentul aşa cum este el, să îl savurezi, fără gânduri din trecut şi griji pentru viitor. Aşa o să simţi cu adevărat clipa, aşa o să dai mereu ce ai mai bun din tine.

Este unul din acele filme care iţi dau o poftă nebună de viaţă. Îl vezi şi chiar în timp ce îl vezi simţi că sunt atâtea lucruri care trebuie văzute, simţite şi cunoscute. Am avut tendinţa să opresc filmul şi să ies pe stradă convinsă fiind că un lucru frumos, extraordinar se întâmplă acolo, afară!.. dar m-am abţinut şi am văzut filmul până la sfârşit 🙂 facându-mi promisiunea ca de fiecare dată când sunt tristă, sau fără chef sau obosită voi privi atent în jurul meu, căutând simplul miracol.

Sursa FOTO

Ilinca Sălăgean


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch