.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Pera Novacovici – Personalitate alfa

 June 28, 2010

By  Cristian Ciuberea

Pera Novacovici - Personalitate alfa

Cred că prima carte valoroasă pe care am pus mâna a fost Abecedarul. Cu ajutorul lui am învăţat să scriu şi să citesc. Ţi-ai imaginat vreodată cum ar fi viaţa ta dacă nu ai ştii să citeşti? Cât de greu ţi-ar fi să te descurci în lumea actuală? Chiar dacă nu suntem de multe ori conştienţi de asta, să ştii să citeşti e un lucru extraordinar.

În generală, timp de 8 ani am fost premiant, iar asta fără prea mare efort. În timpul liceului randamentul meu a început să scadă, dar pentru că nivelul de dificultate era mediu am reuşit să-mi menţin media peste nouă. Abia la facultate am început să dau rateuri. Din premiant, am ajuns restanţier. M-am întrebat multă vreme ce s-a întâmplat asta. Recent am reuşit, în sfârşit să înţeleg.

Totul a mers bine până în momenul în care mi-am dorit să fiu ca restul: să am o prietenă, prieteni şi să mă integrez printre ceilalţi. Dar nu reuşeam nici unul din lucrurile astea. Am ajuns să cred că aş putea fi orice: un doctor, un matematician, un avocat, etc, dar că nu voi reuşi niciodată să înţeleg oamenii şi să mă integrez printre ei. Atunci mi-am zis: ce rost are să fii cineva, dacă eşti singur?. Şi de atunci nu mi-a mai prea păsat de şcoală, am început să-mi investesc toată energia plângându-mi de milă: “sunt deştept, dar nu destul de deştept să nu mor singur”. Vroiam să am succes, dar nu ştiam de unde şi cu ce să încep.

Mi-ar fi plăcut să fi citit cartea Personalitate alfa în clasa a noua. Să fi fost al doilea meu Abecedar. Mereu am vrut să aflu mai multe despre viaţă, dar nu am găsit niciodată toate informaţiile puse cap la cap. Cartea e împărţită în şapte capitole, însumând în total 38 de concepte cheie. Dacă m-ai întreba dacă îţi poate schimba cartea asta viaţa raspunsul meu e NU! La fel cum cuvântul “apă” nu îţi potoleşte setea, aşa nu îţi va schimba nicio carte sau vreo persoană viaţa. În schimb, găseşti în ea toate ingredientele de care ai nevoie pentru a prepara propria reţetă numită succes.

Mystery spunea că există 3 arii importante care trebuie să fie în echilibru: sănătatea(fizică şi mentală), averea(se referă la a avea un acoperiş deasupra capului, la a-ţi permite să te îmbraci şi să te hrăneşti şi alte cheltuieli necesare) şi dragostea(aici intră relaţiile romantice, dar şi cele familiale şi de prietenie). Dacă neglijezi una din aceste arii, vei avea probleme şi în celelalte. Cartea lui Pera acoperă toate aceste arii, explicând fiecare concept în parte, dar oferind şi sfaturi practice pentru a le îmbunătăţii. Radu spunea că poţi avea noroc într-o singură arie. Eu cred că în mod natural ai mai mult succes într-una din cele 3 arii, dar asta nu înseamnă că nu poţi avea în toate. Una o primeşti, pentru restul munceşti.

Dacă eşti curios de conţinutul cărţii poţi citi gratuit câteva subcapitole pe site-ul lui Pera sau poţi asculta un webinar despre conceptele cheie. De asemenea, timp de o săptămână poţi beneficia de o super ofertă, pe lângă cartea Personalitatea alfa, vei primi bonus şi 3 pdf-uri(despre motivaţie, liderul alfa şi cum să trezeşti războinicul din tine) + 3 cărţi audio(despre femeia alfa, baărbatul alfa şi ritualul de împerechere la oameni).

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Interesant articolul, felicitari! Sunt chiar curioasa sa citesc aceasta carte. E adevarat ca trebuie sa mentinem in echilibru cele trei componente si eu cred ca dramul de noroc ti-l construiesti tot prin munca asidua in toate cele trei arii ale vietii. Cartile sunt unul dintre ingredientele necesare pentru a “munci” cat mai bine si pentru a-ti mentine mintea deschisa 🙂

  2. E o carte foarte buna.

    Sunt niste concepte din ea care mi-au luminat mintea si mi-au dat putere sa merg mai departe.

    Uneori cand aveam nevoie de putina incurajare, deschideam cartea, citeam cate un concept care ma preocupa si ziceam “trec si peste asta”.

    Imi place mult cum ai numit-o, al doilea abecedar.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch