Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Poţi

Ai o viaţă întreagă înaintea ta. Ai gânduri, planuri, dorinţe şi visuri. Dar te trezeşti de fiecare dată blocat în acelaşi punct, nemulţumit de aceleaşi lucruri, de viaţa pe care o trăieşti şi din care simţi că nu reuşeşti să te desprinzi.

Să-ţi spun ceva! Dacă alegi să amâni momentul în care iei atitudine, vei rămâne în acelaşi cerc vicios la care îţi tot spui că vei renunţa. Pentru că nu vei obţine rezultate diferite continuând să faci aceleaşi lucruri.

Adesea ne limităm singuri şansele la fericire, pentru că acceptăm să ne îndoim de ceea ce suntem capabili. Ne oferim din start şanse de eşec, iar de aici şi până la insucces drumul este deja construit.

Într-o zi senină de vară a venit la mine o tânără şi mi-a vorbit despre visuri, idealuri, planuri şi ambiţii de viitor. Iar la final m-a întrebat sfioasă dacă eu cred că va reuşi în toate câte şi-a propus. Am privit-o câteva clipe, observând cum îndoiala i se înfiripa în suflet, apoi i-am răspuns hotărât: eu am încredere că poţi să faci absolut orice îţi propui, asta imediat după ce sădeşti încredere în tot ceea ce visezi, ce îţi doreşti, ce planifici… încredere în faptul ca tu poţi!

Chipul i s-a luminat şi m-a întrebat pe nerasuflate: chiar crezi asta?

M-am oprit apoi pentru o secundă şi am reflectat la rându-mi: câtă neîncredere reuşim să acumulăm de la cei din jur, cei cu care interacţionăm, atât de multă că atunci când cineva aduce un gram de entuziasm nu suntem siguri dacă e bine să îl acceptăm.

Cuvintele pot produce miracole, ele ne pot schimba viaţa, a noastră şi a celor din jur! Secretul este să le găsim pe cele potrivite, care să transmită încredere, energie, entuziasm şi să le folosim pentru a ne contura o atitudine optimistă şi creativă în faţa vieţii. Ai încredere în visele tale, în idealurile şi ideile tale. Tu trebuie să fi fanul tău principal!

Henry Ford spunea:

Dacă tu crezi că poţi, ai dreptate. Dacă tu crezi că nu poţi, şi atunci ai dreptate.

Alege să crezi că poţi! Transmite acelaşi lucru şi celor din jur!
Îndrăzneşte, pentru că poţi…