.st0{fill:#FFFFFF;}

Dezvoltare personală, Motivaţional

Poţi

 February 18, 2011

By  Raluca Moisi

Ai o viaţă întreagă înaintea ta. Ai gânduri, planuri, dorinţe şi visuri. Dar te trezeşti de fiecare dată blocat în acelaşi punct, nemulţumit de aceleaşi lucruri, de viaţa pe care o trăieşti şi din care simţi că nu reuşeşti să te desprinzi.

Să-ţi spun ceva! Dacă alegi să amâni momentul în care iei atitudine, vei rămâne în acelaşi cerc vicios la care îţi tot spui că vei renunţa. Pentru că nu vei obţine rezultate diferite continuând să faci aceleaşi lucruri.

Adesea ne limităm singuri şansele la fericire, pentru că acceptăm să ne îndoim de ceea ce suntem capabili. Ne oferim din start şanse de eşec, iar de aici şi până la insucces drumul este deja construit.

Într-o zi senină de vară a venit la mine o tânără şi mi-a vorbit despre visuri, idealuri, planuri şi ambiţii de viitor. Iar la final m-a întrebat sfioasă dacă eu cred că va reuşi în toate câte şi-a propus. Am privit-o câteva clipe, observând cum îndoiala i se înfiripa în suflet, apoi i-am răspuns hotărât: eu am încredere că poţi să faci absolut orice îţi propui, asta imediat după ce sădeşti încredere în tot ceea ce visezi, ce îţi doreşti, ce planifici… încredere în faptul ca tu poţi!

Chipul i s-a luminat şi m-a întrebat pe nerasuflate: chiar crezi asta?

M-am oprit apoi pentru o secundă şi am reflectat la rându-mi: câtă neîncredere reuşim să acumulăm de la cei din jur, cei cu care interacţionăm, atât de multă că atunci când cineva aduce un gram de entuziasm nu suntem siguri dacă e bine să îl acceptăm.

Cuvintele pot produce miracole, ele ne pot schimba viaţa, a noastră şi a celor din jur! Secretul este să le găsim pe cele potrivite, care să transmită încredere, energie, entuziasm şi să le folosim pentru a ne contura o atitudine optimistă şi creativă în faţa vieţii. Ai încredere în visele tale, în idealurile şi ideile tale. Tu trebuie să fi fanul tău principal!

Henry Ford spunea:

Dacă tu crezi că poţi, ai dreptate. Dacă tu crezi că nu poţi, şi atunci ai dreptate.

Alege să crezi că poţi! Transmite acelaşi lucru şi celor din jur!
Îndrăzneşte, pentru că poţi…

Raluca Moisi


Raluca este o persoană pasionată de autocunoaştere şi depăşirea limitelor, care s-a alăturat proiectului TopHabits din dorinţa de a împărtăşi şi altora din experienţa proprie în ce priveşte dezvoltarea personală. Iubeşte viaţa şi provocările ei şi crede că viaţa poate fi trăită ca o minune.
Gândurile ei le puteţi citi şi pe ralucamoisi.ro.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Draga mea Luka!!!De cand ne-am cunoscut, am simtit ca in fiecare dimineata, cineva se gandeste la mine…cand “bea” cafeaua sau ceaiul, marca FB ………….Pentru asta, iti multumesc!Si, cum bine stii, deja, ca imi plac citatele, uite-l pe cel din ziua 49: “Scopul vietii este autoperfectionarea.Noi ne aflam in aceasta lume pentru a realiza in ce consta natura noastra!”Oscar WILDE (Portretul lui Dorian Gray)Te pup si sa stii ca abia asteptam sa vad ce ai scris:-*

  2. Este foarte adevarat: credinta ca pot ceva ma aduce la jumatatea drumului in realizarea acelui lucru.
    Tinerii mai ales inca sunt nesiguri pe capacitatile lor si vor intreba mai des pe altii in legatura cu visele lor; este bine sa le dam aripi, sunt destui care – constient sau inconstient – le vor fringe cu comentarii de genul: “esti o visatoare, inca tinara, uita bazaconiile”. Eu am auzit atit de des astfel de comentarii ca mi-au trebuit 20 de ani sa indraznesc sa incerc sa-mi realizez visele; si inca si acum ma impleticesc in fraze negative implantate in memorie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch