.st0{fill:#FFFFFF;}

Dezvoltare personală

Primăvara

 March 4, 2010

By  Diana

Cred că este unul dintre cele mai îndrăgite anotimpuri.
Pe bună dreptate. Este anotimpul în care natura revine la viaţă, înfloreşte, se reîmprospătează, se deschide.
Odată cu ea, şi omul.

Mai mult ca sigur ai sau ai avut multe momente de răscruce, de conflict cu tine şi cu scopurile tale.
Dacă vrei să redevii, să te redefineşti sau pur şi simplu să schimbi ceva, începe să te gândeşti la tine .. ca la primăvară. Nu, nu intr-un sens efeminat si romantic, decât dacă aşa vrei. Acum eşti iarna pe sfârşite. Temperatura ta e medie, nici rece, nici caldă, dar primul semn al schimbării din tine e soarele care face tot posibilul să se arate câte puţin în fiecare zi. N-o fi el prea puternic, însă e insistent.

Zilele astea, în căutarea soluţiei la anumite dileme si piedici pe care le-ntâmpin încă, am dat peste o idée care nu sună rău deloc .. Ideea de optimizare personală.
Sună prea formal sau complicat? Nu e deloc aşa. E vorba doar de o nouă abordare a ta… faţă de tine. Trebuie în primul rând să te accepţi. Aşa cum eşti, cu bune şi cu rele, cu ce-ai fost, cu ce eşti si cu ce vrei să fii.
Asta te defineşte de fapt.
Ţine un jurnal… în care să scrii orice, oricât de puţin, preferabil zilnic. Ceva care ţi-a plăcut, sau dimpotrivă, ceva care te-a făcut să te simţi rău, în fine, ceva care ţi-a marcat ziua.

Scrie-ţi scopurile. Mijloacele prin care vrei să le atingi. De ce vrei să le atingi. Şi spune-ţi cât mai des ca poţi. Găseşte-ţi un hobby, cât de mic. Să-ţi umpli timpul când n-ai chef de nimic prea complicat.
În fine, fă mişcare! Mergi pe jos, fă exerciţii acasă, ieşi la alergat, la fotbal, la .. ce vrei tu! Vei vedea că e o chestiune de câteva zile să simţi diferenţa.

Ah, şi .. nu uita să-nfloreşti! Doar eşti primăvara, nu? 🙂

Diana


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch