Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Rhonda Byrne – Magia (seria Secretul)

Rhonda Byrne - Magia

Crezi în magie?

“Cei care nu cred în magie, nu o vor găsi niciodată”

Când eram mici, priveam viaţa cu uimire şi încântare. Cele mai mici lucruri ni se păreau fascinante. Credeam în Moş Crăciun şi în Zâna Măseluţă.

Credeam că totul e frumos în lume, că fiecare zi va fi o nouă aventură şi că totul în jur e un fel de magie.

Apoi am crescut şi ne-am lovit de responsabilităţi, probleme şi dificultăţi care au făcut ca magia să dispară.

Cartea Magia promite că în 28 de zile va readuce magia în viaţa ta si îţi va arăta cum să trăieşti viaţa pe care o visezi.

Cum?

Prin practicarea recunoştinţei.

Celui care e recunoscător i se va da şi mai mult decât are. Iar celui care nu e recunocător, i se va lua şi ce are.

Recunoştinţa are la baza un principiu ştiinţific, enunţaţ de Newton, cunoscut sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii:

Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar.

Cu alte cuvinte, de fiecare dată când vei da ceva, vei primi acelaşi ceva, dar din partea cealaltă.

Cu cat eşti mai recunoscător pentru lucrurile pe care le ai, cu atât vei primi mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător. Cu cat te plângi mai mult, cu cat eşti mai nemulţumit, cu atât vei primi mai multe lucruri de care sa te plângi şi să fii nemulţumit. E matematic, dovedit ştiinţific.

E viaţa ta magică?

Magia din viaţa ta e direct proporţională cu recunoştinţa ta pentru ceea ce ai. Uităte la câţi bani ai, la cât de sănătos eşti, la cât de fericit eşti, la cât de mulţi prieteni ai, la relaţiile tale, la cariera ta.

Domeniile în care o duci foarte bine, sunt cele în care foloseşti recunoştinţa. Cele în care ai lipsuri sunt cele în care reunoştiinţa lipseşte.

Formula magică

1. Gândeşte-te şi foloseşte intenţionat cuvântul mulţumesc.

2. Cu cât te vei gândi şi vei spune mai des cuvântul mulţumesc, cu atât mai recunoscător te vei simţi.

3. Cu cat vei gândi şi te vei simţi în mod intenţionat recunoscător mai mult, cu atat vei primi mai multă abundenţă.

Recunoştinţa e un sentiment. Ţinta ta în practicarea recunoştinţei e să te simţi în mod intenţionat, cât mai recunoscător, pentru că recunoştinţa e forţa care accelerează magia în viaţa ta.

Cu cât sentimentul recunoştinţei va fi mai real şi mai sincer, cu atat viaţa ta se va schimba mai repede.

Dacă vei practica reunoştiinţa puţin, viaţa ta se va schimba puţin. Daca vei practica recunoştinţa mult, în fiecare zi, viaţa ta se va schimba dramatic în moduri pe care nu ţi le poţi imagina.

Cartea Magia conţine 28 de practici ale recunoştinţei, concepute special pentru ca tu să înveţi cum să practici recunoştinţa pentru a fii mai sănătos, pentru a avea mai mulţi bani, relaţii mai bune, un job mai bun şi pentru a-ţi realiza cele mai îndrăzneţe vise. Vei învăţa de asemenea cum să evapori problemele şi să transformi orice situaţie negativă.

Practică recunoştinţa pentru cel puţin 28 de zile, pentru a-ţi impregna subconştientul şi celulele cu recunoştinţă.

Te provoc! accepti?

Din cele 3 carţi din serie, aceasta e cea mai practică. Înainte de a respinge informaţiile din acest articol, te provoc să pui la încercare puterea recunoştinşţei.

Te provoc ca timp de 28 de zile, să aplici cele 28 de practici ale recunoştinţei propuse de Rhonda Byrne. După cele 28 de zile, poţi să dai verdictul: dacă funcţionează sau nu.

Primul pas pe care trebuie să îl faci e să te gândeşti la ce anume vrei să obţii. Care sunt visele tale?

Ia o foaie de hârtie şi fă o listă cu lucrurile pe care ţi le doreşti în fiecare domeniu al vieţii tale: relaţii, carieră, bani, sănătate, familie, lucruri materiale, orice domeniu e important pentru tine.

Poţi să scrii detaliat ceea ce îţi doreşti, dar în acest moment, nu îţi fă griji de CUM vei obţine ceea ce vrei. Cum-ul va veni pe măsura ce recunoştinţa îşi va face efectul.

Dacă îţi doreşti un job, scrie detaliat cum vrei să fie job-ul: ce vrei să faci, ce colegi vrei să ai, cât vrei să munceşti, unde vrei să munceşti, câţi bani vei câştiga, pentru ce tip de comanie vei lucra, etc. Clarifică-ţi cât mai bine ceea ce îţi doreşti.

Dacă vrei să călătoreşti, scrie ce ţări(oraşe) vrei să vizitezi, cât de mult vrei să călătoreşti, ce vrei să vezi, ce vrei să faci, unde vrei să stai, cu ce mijloc de transport vrei să călătoreşti.

Apoi, după ce ai făcut o listă completă, scrie mai jos unul din lucrurile la care vei lucra în următoarele 28 de zile.

Daca se vor aduna cel puţin 28 de comentarii, în fiecare zi, la ora 7, voi publica o practică a recunoştinţei.