.st0{fill:#FFFFFF;}

Cărţi

Rhonda Byrne – Magia (seria Secretul)

 August 9, 2012

By  Cristian Ciuberea

Rhonda Byrne - Magia

Crezi în magie?

“Cei care nu cred în magie, nu o vor găsi niciodată”

Când eram mici, priveam viaţa cu uimire şi încântare. Cele mai mici lucruri ni se păreau fascinante. Credeam în Moş Crăciun şi în Zâna Măseluţă.

Credeam că totul e frumos în lume, că fiecare zi va fi o nouă aventură şi că totul în jur e un fel de magie.

Apoi am crescut şi ne-am lovit de responsabilităţi, probleme şi dificultăţi care au făcut ca magia să dispară.

Cartea Magia promite că în 28 de zile va readuce magia în viaţa ta si îţi va arăta cum să trăieşti viaţa pe care o visezi.

Cum?

Prin practicarea recunoştinţei.

Celui care e recunoscător i se va da şi mai mult decât are. Iar celui care nu e recunocător, i se va lua şi ce are.

Recunoştinţa are la baza un principiu ştiinţific, enunţaţ de Newton, cunoscut sub numele de Principiul acțiunii și reacțiunii:

Când un corp acționează asupra altui corp cu o forță (numită forță de acțiune), cel de-al doilea corp acționează și el asupra primului cu o forță (numită forță de reacțiune) de aceeași mărime și de aceeași direcție, dar de sens contrar.

Cu alte cuvinte, de fiecare dată când vei da ceva, vei primi acelaşi ceva, dar din partea cealaltă.

Cu cat eşti mai recunoscător pentru lucrurile pe care le ai, cu atât vei primi mai multe lucruri pentru care să fii recunoscător. Cu cat te plângi mai mult, cu cat eşti mai nemulţumit, cu atât vei primi mai multe lucruri de care sa te plângi şi să fii nemulţumit. E matematic, dovedit ştiinţific.

E viaţa ta magică?

Magia din viaţa ta e direct proporţională cu recunoştinţa ta pentru ceea ce ai. Uităte la câţi bani ai, la cât de sănătos eşti, la cât de fericit eşti, la cât de mulţi prieteni ai, la relaţiile tale, la cariera ta.

Domeniile în care o duci foarte bine, sunt cele în care foloseşti recunoştinţa. Cele în care ai lipsuri sunt cele în care reunoştiinţa lipseşte.

Formula magică

1. Gândeşte-te şi foloseşte intenţionat cuvântul mulţumesc.

2. Cu cât te vei gândi şi vei spune mai des cuvântul mulţumesc, cu atât mai recunoscător te vei simţi.

3. Cu cat vei gândi şi te vei simţi în mod intenţionat recunoscător mai mult, cu atat vei primi mai multă abundenţă.

Recunoştinţa e un sentiment. Ţinta ta în practicarea recunoştinţei e să te simţi în mod intenţionat, cât mai recunoscător, pentru că recunoştinţa e forţa care accelerează magia în viaţa ta.

Cu cât sentimentul recunoştinţei va fi mai real şi mai sincer, cu atat viaţa ta se va schimba mai repede.

Dacă vei practica reunoştiinţa puţin, viaţa ta se va schimba puţin. Daca vei practica recunoştinţa mult, în fiecare zi, viaţa ta se va schimba dramatic în moduri pe care nu ţi le poţi imagina.

Cartea Magia conţine 28 de practici ale recunoştinţei, concepute special pentru ca tu să înveţi cum să practici recunoştinţa pentru a fii mai sănătos, pentru a avea mai mulţi bani, relaţii mai bune, un job mai bun şi pentru a-ţi realiza cele mai îndrăzneţe vise. Vei învăţa de asemenea cum să evapori problemele şi să transformi orice situaţie negativă.

Practică recunoştinţa pentru cel puţin 28 de zile, pentru a-ţi impregna subconştientul şi celulele cu recunoştinţă.

Te provoc! accepti?

Din cele 3 carţi din serie, aceasta e cea mai practică. Înainte de a respinge informaţiile din acest articol, te provoc să pui la încercare puterea recunoştinşţei.

Te provoc ca timp de 28 de zile, să aplici cele 28 de practici ale recunoştinţei propuse de Rhonda Byrne. După cele 28 de zile, poţi să dai verdictul: dacă funcţionează sau nu.

Primul pas pe care trebuie să îl faci e să te gândeşti la ce anume vrei să obţii. Care sunt visele tale?

Ia o foaie de hârtie şi fă o listă cu lucrurile pe care ţi le doreşti în fiecare domeniu al vieţii tale: relaţii, carieră, bani, sănătate, familie, lucruri materiale, orice domeniu e important pentru tine.

Poţi să scrii detaliat ceea ce îţi doreşti, dar în acest moment, nu îţi fă griji de CUM vei obţine ceea ce vrei. Cum-ul va veni pe măsura ce recunoştinţa îşi va face efectul.

Dacă îţi doreşti un job, scrie detaliat cum vrei să fie job-ul: ce vrei să faci, ce colegi vrei să ai, cât vrei să munceşti, unde vrei să munceşti, câţi bani vei câştiga, pentru ce tip de comanie vei lucra, etc. Clarifică-ţi cât mai bine ceea ce îţi doreşti.

Dacă vrei să călătoreşti, scrie ce ţări(oraşe) vrei să vizitezi, cât de mult vrei să călătoreşti, ce vrei să vezi, ce vrei să faci, unde vrei să stai, cu ce mijloc de transport vrei să călătoreşti.

Apoi, după ce ai făcut o listă completă, scrie mai jos unul din lucrurile la care vei lucra în următoarele 28 de zile.

Daca se vor aduna cel puţin 28 de comentarii, în fiecare zi, la ora 7, voi publica o practică a recunoştinţei.

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. “recunostiinta” sau “recunostinta”? 🙂
  “Cartea Magia, promite că în 28 de zile, va readuce magia în viaţa ta” – nu-s cam multe virgule? Cea dintre subiect si predicat parca perforeaza cel mai rau retina 😉

 2. Recunostinta e una din cele mai “sanatoase” emotii si toti avem nevoie sa ne amintim de ea (mai ales cand esti acolo, jos, pierdut in ganduri negre). Grozava idee…

 3. Sunt recunoscatoare pentru dragostea pe care o traiesc si faptul ca in planurile noastre de viitor are un loc important incantarea si multumirea pentru tot ce am facut pana acum de unii singuri si tot ce am primit de la ceilalti. E incredibil cata fericire poate aduce un simplu “multumesc” sau o apreciere a unui fapt firesc..doar ca, intr-adevar, e nevoie de exercitiu ca sa nu fie un gest automat, mecanic, ci unul intentionat si individualizat

 4. Eu am cumparat Cartea recunostintei din aceeasi colectie. 🙂
  Incerc sa scriu cat de des pot in ea.
  Si trebuie sa recunosc ca foarte multe lucruri s-au schimbat in bine si s-au indeplinit multe dintre dorintele mele, dar inca mai am de luptat cu partea mea un pic pesimista 😀

   1. O sa pornim provocarea, chiar daca cu mai putina lume. Ce e clar e ca nu vor mai fi postate pe site zilnic practicile. O sa ma gandesc daca sa le pun pe toate intr-un articol, daca sa le impart in cateva articole sau daca o sa pornesc un newsletter special pentru asta.

 5. Multumesc pentru acest articol. Am citit toate cartiile scrise de Rhonda Byrne. Incercam sa scriu si eu in fiecare zi in Cartea Recunostintei, dar de cand am vazut articolul tau o fac zilnic. Multumesc si accept provocarea. Astept cu mare drag urmatoarele articole despre recunostiinta

 6. Foarte interesant si foarte adevarat, am simtit pe pielea mea…astept cu nerabdare practicile recunostintei din fiecare dimineata pentru care, apropo, iti sunt foarte recunoascatoare!!!

 7. BUNA
  Cind spui k trebuie a lucra la acel lucru care l doresti .Ce trebuie sa faci in continuare timp de 28 zile ?
  MULTUMESC

 8. am citit SECRETUL,PUTEREA,iar acum MAGIA va recomand tuturor.Sunt miraculoase sau schimbat multe lucruri in viata mea.mai am de “lucru “la starea de negativitate.Am ajuns la tehnica nr 12.MULTUMESC

 9. Intradevar este MAGIC …Eu am citit Secretul si Invataturi Zilnice si pot spune ca este foarte adevarat.

 10. Sunt recunoscatoare pt ca mi-au iesit in cale unele carti, unele idei fascinante si unele persoane, cum ai fi tu, Rhonda Byrne, care imi pot schimba si mi-au schimbat deja viata in bine. Multumesc

 11. “Lumea este un loc de joaca. Stii asta cand esti copil dar cumva, pe parcurs, toti par sa uite acest lucru.”
  Personajul Allison – Yes Man movie

  Da, magia nu se intampla celor care nu cred in ea!
  🙂

 12. DETASEAZA-TE de tot ce te deranjeaza ,MULTUMESTE dimineata ptr.tot ce ti se va intampla, ZAMBESTE, GANDESTE POZITIV, chiar si ptr . cine crezi ca nu merita,CREDE cu putere in visele tale, ACTIONEAZA fara teama , MULTUMESTE seara din nou si spune si o rugaciune.

 13. Buna! Am citit si eu cartile si sunt la a 5-a zi de aplicare a tehnicilor. Sper sa reusesc sa duc la final, trebuie! In paralel cu acestea merg si la un bioenergolog care se ghideaza cam pe aceleasi principii, ma completeaza, ma ajuta sa inteleg si sa aplic mai usor ceea ce e scris acolo. Succes tuturor! La mine se vad schimbari in bine, insa vreau mai mult

 14. Speranta moare ultima.

  Sperati in continuare si stagnati.

  Etapele sperarii sunt aceleasi cu etapele unui om care afla ca are o boala incurabila. La inceput negi. Ceri cateva opinii. Intr-un final superi pe toata lumea ca nu intelege. Ajungi la disperare.

  Bucurati-va de viata oameni buni. Incetati sa mai asteptati sa vii se intample lucruri bune. Pentru evenimentele din viata voastra exista explicatii logice. Nimic nu se intampla fara motiv. Totul sau fiecare are un scop.

  Faceti! Faceti! Faceti! Faceti fara sa va fie frica ca gresiti. Toata lumea greseste. Important e ca incearca.

 15. Sunt convinsa ca Recunostinta este transformatoare. Doresc si eu cartea. Doresc un nr. de tel. unde sa o comand. Nu ma descurc cu comenzi pe net. MULTUMESC.

 16. Ma bucur ca v-am găsit.conform statisticii sunt a 28-a. Vreau sa cred ca si cei de acum 3 ani mai au motive sa practice recunoștință si știu ca un joc e mai plăcut când e social. Sper sa creștem in practicarea recunoștintei împreuna. Consider ca “mulțumesc” si “iubesc necondiționat” sunt afirmații pt infinit. Va mulțumesc ca ma primiți in grup, va iubesc.

 17. Este MAGIC, cu siguranta o sa va schimbe viata. Eu am cumparat-o inca de la aparitie, dar am aruncat-o in bibloteca. In luna mai 2017, sotia impreuna cu copilul au parasit domiciliul conjugal (motivul fiind jobul meu 12 ore/zi). Ocazie cu care s-a mutat la parintii ei si a intentat divorutul la presiunile socrilor. Mi am amintit de cartea aceasta, a deschis-o si am parcurs tehnicile de 2 ori. Astfel, uitam de drama prin care treceam. In semptembrie 2017, sotia a retras divortul si a revenit impreuna cu copilul la caminul nostru. Acum suntem fericiti, cu socrii ma inteleg excelent. Chiar daca am acelasi job, numai este o problema asta. O recomand cu multa caldura tuturor, chiar o sa va schimbe viata, chiar si modul de a gandi!

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch