Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Creeaza surse de venit pasiv indiferent de ce tip de persoana esti

Creeaza Surse De Venit Pasiv Indiferent De Ce Tip De Persoana Esti

Viața ta implică multe reguli pe care trebuie să le respecți și știi deja acest lucru. Pentru a supraviețui ai nevoie să îți măsori talentele și să descoperi lucrurile la care ești cu adevărat bun, pentru a putea trăi din asta. Când ajungi la maturitate ajungi să fi stăpân pe tine și să conștientizezi importanța banilor în viața ta. Pentru a putea face față noilor schimbări politice, economice și nu numai, este necesar să îți înființezi propria ta afacere cât mai din timp. (dacă știam de la început acest aspect, nu mai trudeam ani de zile muncind pentru alții ca angajat)

Afacerea ta îți va oferi libertatea financiară pe termen lung dacă te dedici ei și mai ales prin construirea de multiple surse de venit pasiv vei dispune de stabilitate financiară. (tipul de venit pasiv nu necesită implicarea ta continuă într-o activitate pentru a putea face bani)

În zilele noastre, mai ales în România, costurile efective necesare demarării unei afaceri sunt de peste 1000 de euro. În mediul online lucrurile stau cu totul altfel, investiția inițială necesară fiind reprezentată doar de hosting (aprox. 100$/an) și un domeniu web (aprox. 10$).

De ce să lucrez pe internet pentru obținerea unui venit pasiv?

În primul rând vei beneficia de mai mult timp cu familia. Lucrul de acasă îți permite să stai în confortul propriei tale case să lucrezi, vei dispune de flexibilitate și nu vei rata nimic important din căminul tău.

Programul propriu – dacă lucrezi de acasă acest lucru înseamnă că ești propriul tău stăpân. Când se întâmplă acest lucru tu ești cel care decide câte ore vei investi în muncă ta pe zi. Este bine să nu fii presat de factori externi, să nu ți se zică ceea ce trebuie să faci și când să faci, doar așa vei fi 100% atent la treburile tale și vei avea parte de libertatea atât de necesară tuturor.

Alegeți tipul de lucru potrivit – poți lucra ca freelancer, antreprenor sau chiar investitor prin intermediul internetului ceea ce este extrem de bine. Comparativ cu anii 2000 când internetul era la început, dacă erai accidentat și nu puteai ajunge la lucru îți pierdeai sursa de venit. Acum, prin intermediul noilor tehnologii poți intra în posesia unui venit chiar dacă ești nevoit să stai în pat din cauza unei posibile boli.

Eşti în control – Tu ești cel care decide câți bani vrei să faci în fiecare lună; începând de la web design până la programare web, vânzare de cursuri online, marketing afiliat și multe altele, tu decizi cât vrei să câștigi prin intermediul acestora. Venitul tău este proporţional cu volumul de muncă prestat bineînțeles (îţi recomand să ai o echipă să creşti mai repede).

Care sunt cele mai bune surse de venit pasiv?

 1. Chirii
 2. Dobânzi
 3. Drepturi de autor
 4. Afaceri
 5. MLM
 6. Piaţa de capital
 7. Forex
 8. Internet

In acest articol ne vom concentra pe obtinerea unui venit pasiv din Internet. Asadar:

Cum poți obține venit pasiv din mediul online?

1. Alege un domeniu de care ești pasionat

A face bani pe internet presupune creearea de conținut folositor altor persoane. La asta se rezumă totul. Nu trebuie să fii un geniu, atâta vreme cât ai experiență într-un domeniu și te pasionează, scrie experiențele tale și ajută-i pe alții să nu facă greşelile tale, ajută oamenii, FII ACOLO! Menține informația cât mai simplă, ușor de înțeles, motivantă și foarte important, sa fie Unică!

Poți începe prin a realiza articole, videoclipuri pe youtube, e-bookuri, cum dorești tu.

DE REŢINUT!
Nu alege un domeniu doar pentru faptul că este profitabil, pasiunea este combustibilul de care ai nevoie pe termen lung, iar dacă acesta nu există nu vei ajunge prea departe!

2. Realizează o analiză de piață

Este important să cunoști cererea de piață și oferta deja existentă pentru a putea determina succesul viitorului tău site. Elemente necesare în analiza de piață sunt marketsamurai și google keyword tool. Cu ajutorul acestora vei găsi cuvintele cheie utilizate de oameni, competiția de site-uri, profitabilitatea cuvintelor cheie precum multe altele.

Sfaturi de implementat:
1.alege un domeniu despre care știi informații și dorești să afli mai multe, devino expertul de care oamenii au nevoie. Experții sunt la mare căutare, în orice nișă de piață.
2.În nișa de piață care dorești să o abordezi asigură-te că există și alți advertsiseri care au campanii adwords. Dacă aceștia își permit să investească bani în reclame atunci înseamnă că există suficienți clienți în acel domeniu. Dacă nu ar exista cumpărători, firmele nu ar putea face reclame prin rețeaua google adwords, nu ar investi în publicitate dacă ar ieși pe minus nu? Logic.

3.Inspiră-te întotdeauna și din resursele offline despre acel topic, nu doar din internet
4.Gândește-te de 2 ori înainte de a începe, vei rămâne în acest business și peste 2 ani, dar peste 5 ani? Dar peste 10 ani? Fii sigur că vei rămâne în acest domeniu apoi fă-ți o listă cu noile articole ce trebuie să le scrii pe site. Te umple de energie scrierea lor, sau le faci de nevoie?

5.Investighează competiția, fă topul celor 10 site-uri, profilul vizitatorului, observă competiția, extrage ce au mai bun, învață de la ei, depistează ce nu au și ce poți aduce tu mai bun.

3. Realizează un blog sau un site

Acest pas nu este dificil, tot ce ai nevoie este un domeniu şi un hosting, apoi instalezi wordpress de pe site-ul wordpress.org. Poţi incepe şi pe platforma gratuita dacă nu îţi permiţi financiar, dar hostat pe site-ul wordpress.com, cu domeniul www.numesite.wordpress.com!

Indiferent ce tip de persoana esti:
-blogger
-internet marketer
-antreprenor
-social marketer

Poți face bani online atâta timp cât ești peseverent în domeniul tău de activitate și aduci valoare oamenilor. Chiar dacă în primele 2-3 luni poate nu primești suficient trafic, cu timpul vei vedea că situația se va schimba dacă ai conținut folositor. Lumea va începe să te aprecieze, să dea like-uri și distribuiri pe facebook, vizitatorii tăi vor fi fideli și vor cumpăra produse de la ține.

4. Monetizarea site-ului

Banii îi poți obține prin 4 mari metode (cele mai profitabile): -din reclamă (poți folosi Google Adsense )
-cpa
-afiliere
-produs propriu

Frumusețea acestui sistem este că nu trebuie să fi de față să intermediezi procesul de vânzare, să livrezi produsul, să vorbești cu clienții, totul este pe autopilot. Odată ce site-ul este pus la punct și primeşti trafic constant pe site, nu mai ai nevoie decât să mai promovezi site-ul din când în când lunar pentru a menține vânzările la un nivel bun.

Sfaturi de final:

 • Nu îți fie teamă de greșeli, toți le facem, acestea reprezintă doar etape spre succes.
 • Nu mai da vina pe alții pentru starea ta actuală, tu ești responsabil de propria viață, așa că nu te mai plânge și începe să-ți construiești propria afacere.
 • Întotdeauna caută să obții soluțiile la problemele tale iar dacă te blochezi cu adevărat poți apela la alte persoane să te ajute pentru a evolua mai rapid.
 • Ține evidența lucrurilor întreprinse zilnic și menține un echilibru între familie, distracții și muncă
 • Fă-ți un program și ține-te de el cu strictețe. Dacă ești disciplinat și știi ce vrei, vei ajunge la câștigurile financiare dorite. Totul depinde de tine!

Tudor Mateescu

 Fondator Blogsens.ro