.st0{fill:#FFFFFF;}

Internet, Productivitate

Tools: Pomodoro Crate

 May 11, 2011

By  Andrei Boar

Cine mă cunoaşte ştie că sunt foarte pasionat de mediul online şi întotdeauna caut site-uri care pornesc de la o idee bună. Fiind pasionat şi de dezvoltarea personală sunt încântat ori de câte ori găsesc pe internet un site care mă ajută să devin mai bun.

De aceea mi-am spus că ar fi o idee bună ca ori de câte ori găsesc un site util pentru dezvoltarea personală să vi-l împărtăşesc şi vouă. Dacă sunteţi interesaţi de ce am găsit până acum poate vreţi să vă uitaţi peste articolele Dezvoltare personală 2.0 şi 5 site-uri utile pentru dezvoltarea ta.

Astăzi vreau să scriu despre un proiect foarte mişto: Pomodoro Crate.

Despre tehnica Pomodoro

Tehnica Pomodoro presupune împărţirea sarcinilor pe intervale de timp, intervale în care te concentrezi strict pe o anumită sarcină. Câteva motive ca să foloseşti această tehnică:

 • te ajută să te concentrezi
 • devii mai eficient
 • ai o claritate mai mare în ceea ce priveşte sarcinile pe care le ai de făcut

Dacă vrei să afli mai multe despre tehnica Pomodoro te invit să citeşti articolul lui Florin în care a explicat pe larg ce presupune tehnica Pomodoro şi cum poţi să o foloseşti cât mai eficient.

Despre Pomodoro Crate

Florin a recomandat ca unelte pentru tehnica Pomodoro un ceas clasic de bucătărie, un timer digital sau o unealtă online. Azi vă recomand Pomodoro Crate, un site construit strict pentru tehnica Pomodoro.

Deşi e în engleză, site-ul e făcut de un român: Adrian Sălceanu.  Procesul de înscriere e simplu, într-un minut ai cont şi poţi trece la treabă. Am rămas plăcut impresionat de design-ul clar şi modern.

Features-urile cred că sunt suficiente, deşi sunt promisiuni că vor apărea unele noi. Momentan, poţi crea şi programa activităţile de-a lungul zilei, ai un timer care te ajută să-ţi foloseşti timpul atât când lucrezi când şi când faci pauză şi un calendar care te ajută să-ţi vezi progresul.

Minusuri pe care le-am observat:

 • n-am văzut un buton de “Remember me” în formularul de logare
 • la Settings trebuia să-mi re-completez profilul cu parola chiar dacă vroiam doar să-mi schimb semnalul audio sau durata unei pauze
 • în ceea ce priveşte semnalele audio mi-ar plăcea să fiu anunţat doar în ultimele 5 secunde, sau mai bine să am eu posibilitatea să-mi setez timpul în care vreau să fiu notificat cât timp mi-a mai rămas

Oricum site-ul e în beta aşa că e normal să fie mici bug-uri. Chiar şi aşa eu îl recomand cu căldură, m-a convins deja şi chiar vreau ca atunci când sunt la calculator să folosesc tehnica Pomodoro.

Dacă v-am convins deja, atunci nu vă mai rămâne decât să intraţi pe:

Pomodoro Crate

Andrei Boar


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Tehnica Pomodoro este cu adevarat grozava – eu o folosesc de aproape 2 ani si o recomand fara ezitari.

  Am insa rezervele mele legat de utilizarea ei cu pix si hartie – e un stil de lucru prea neproductiv pentru o metoda de productivitate 🙂 Iti ia foarte mult timp sa updatezi listele de taskuri, sa le copiezi de colo-colo – iar partea de analiza devine atroce cu un maldar de foi. Cumputerele sunt mult mai bune la asta si de aici a luat nastere si Pomodoro Crate.

  Minusurile mentionate mi le asum 🙂 Dar sunt pe lista de Activities si vor fi rezolvate repede, mai ales ca unele dintre ele au mai fost mentionate de utilizatori.

 2. Este foarte important sa ai un plan si sa te tii de el. Site-ul este interesant dar pentru ca este in mediul online doar daca stau mult pe internet ma ajuta. Eu inca sunt la metoda cu agenda.

 3. Da, asa este – eu lucrez exclusiv online. Insa problema este rezolvabila prin tehnologie (ca multe altele): un client dedicat ce ruleaza pe diferite platforme (telefon mobil, tableta) fara a avea nevoie de conexiune la Internet, ce isi sincronizeaza datele cand o conexiune devine disponibila. Persoanele interesate de productivitate au cam toti smart phones (caci sunt ele un mijloc de productivitate, in sine).

  Noi lucram la dezvoltarea unor astfel de clienti (acum iPhone, apoi Android, Mac, Windows, etc) si in plus am deschis un API (documentatia va fi gata curand) prin care oricine va putea dezvolta un client de Pomodoro Crate cu care sa faca ce doresc (inclusiv sa-l vanda). Poate fi orice, de la alt site, la un un plugin de Firefox sau Chrome sau o aplicatie dedicata.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch