.st0{fill:#FFFFFF;}

Dezvoltare personală, Motivaţional

Totul începe cu o dorinţă arzătoare

 December 22, 2010

By  Cristian Ciuberea

Deşi am auzit de mult de cartea Think and grow rich( Andrei a scris un review despre ea aici), abia recent am achiziţionat ediţia editată de editura Adevăr Divin, , despre care am auzit că ar avea o traducere mai bună decât cea de la editura Curtea Veche).

Cartea e genială şi extrem de motivantă! Napoleon Hill descrie în ea 13 paşi care duc la îmbogăţire, paşi pe care i-a descoperit după ce a studiat peste 500 de persoane de succes. E o carte care merită studiată, aşa cum se sugerează şi în prefaţă, nu doar citită.

Primul capitol, cel despre care o să scriu azi, e despre dorinţă. Dar nu orice dorinţă, ci o dorinţă adevărată, arzătoare, care să depăşească în intensitate orice alt gând al tău. Genul de dorinţă ajunsă aproape obsesie. Tudor Mateescu o descrie foarte bine în următorul pasaj: “o să ajung la destinaţie indiferent de ce se întămplă. Dacă-mi taie picioarele o să merg în mâini. Dacă-mi taie mâinile o să mă târăsc cu dinţii. Dacă-mi sparg dinţii o să mă târăsc în limbă, dar tot o să ajung acolo unde vreau!”

Pentru o astfel de dorinţă eşti dispus să arzi toate punţile de legătură cu trecutul (la fel ca generalul chinez care ajuns pe ţărmul inamicului a dat foc la corăbii, spunându-le soldaţilor: nu vom mai putea părăsi acest pămând decât dacă vom învinge. Nu mai avem nicio şansă decât să învingem sau să murim. Şi au învins!) şi să îţi pui ca miză întregul viitor.

Articolul lui Andrei se potriveşte perfect cu acesta, pentru că, cum altfel ai putea găsi acea dorinţă decât având o şedinţă cu tine însuți?

Metoda prin care dorinţa ta poate fi transpusă în realitate include şase paşi practici. Presupunând că dorinţa ta e de a fi bogat(paşii sunt aceeaşi pentru orice dorinţă) paşii pe care trebuie să-i urmezi sunt:

Primul pas: Fixează-ţi în minte suma exactă de bani pe care ţi-o doreşti. Nu este suficient să îţi spui: “Îmi doresc cât mai mulţi bani”. Precizează cât mai exact suma dorită.

Al doilea pas: Stabileşte exact ce intenţionezi să faci pentru banii pe care doreşti să îi câştigi(nimeni nu poate primi ceva dacă nu oferă ceva în schimb).

Al treilea pas: Stabileşte o dată până la care intenţionezi să posezi banii respectivi.

Al patrulea pas: Crează-ţi un plan concret de punere în aplicare a dorinţei tale şi începe chiar acum, indiferent dacă te simţi pregătit sau nu, să îl pui în aplicare.

Al cincilea pas: Notează în scris, clar şi concis, suma de bani pe care intenţionezi să o câştigi, termenul limită pentru dobândirea lor şi ceea ce eşti dispus să oferi în schimbul lor, apoi descrie cât mai clar planul prin care intenţionezi să dobândeşti acei bani.

Al şaselea pas: Citeşte cu voce tare ce ai scris la pasul anterior, de două ori pe zi, o dată dimineaţa la trezire şi o dată seara, înainte de culcare. În timp ce citeşti, vizualizează-te ca având deja aceşti bani. Pune pasiune, simţire şi credinţă în acest proces de vizualizare.

Pasul şase e foarte important, pentru că e nevoie să crezi că ai deja ceea ce îţi doreşti. Dorinţa, susţinută de credinţă, nu cunoaşte cuvântul imposibil.

Un lucru important de reţinut, cred că e faptul că uneori dorinţele nu devin realitate instant, dar dacă dorinţa ta e adevărată, într-un final ea va deveni realitate.

O poveste interesantă din carte, e cea a lui Edwin Barnes, care îşi dorea să devină partenerul de afaceri al lui Edison. El a lucrat timp de 5 ani de zile pentru Edison, înainte de a-i deveni partener. Totuşi, chiar dacă pentru toţi ceilalţi el era un simplu angajat, timp de 5 ani de zile el s-a văzut zilnic partenerul lui Edison, până când acest lucru a devenit realitate.

Altă poveste e chiar despre băiatul lui Napoleon Hill care s-a născut fără urechi, doctorii spunându-i că nu o să audă niciodată. După mai multe analize s-a dovedit că nu are nici măcar organe interne pentru auz. Totuşi, asta nu l-a împiedicat pe Napoleon să creadă că fiul lui e normal şi că într-o zi va auzi.

El nu l-a lăsat pe băiat să se simtă handicapat şi l-a încurajat să trăiască o viaţă normală. Nu l-a lăsat să înveţe limbajul pentru surdo muţi şi nici nu l-a dat la o şcoală specială. Credinţa lui a dat roade, băiatul având foarte multă încredere în el, iar în jurul vârstei de 18 ani, a primit un aparat auditiv care l-a ajutat să audă normal, ca oricare altă persoană. Apoi, fiul lui şi-a dedicat timpul pentru a transmite povestea marii lui transformări milioanelor de persoane surde care nu ştiau de existenţa acestor aparate.

Tomas Edison a vrut să construiască o lampă care să meargă cu electricitate. Henry Ford a visat să construiască o trăsură fără cai. Abraham Lincoln a vrut să elibereze toţi sclavii negrii. Fraţii Wright au visat să construiască o maşinărie zburătoare. Cristofor Columb a visat la o lume necunoscută. Toţi şi-au transformat visele în realitate!

Visul tău care e?

sursa FOTO

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:




Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch