.st0{fill:#FFFFFF;}

Relaţii

Tragi de fiare?

 February 16, 2010

By  Cristian Ciuberea

Am primit un newsletter de la David Shade, America’s renegade sex expert, după cum se autoproclamă. Subiectul newsletterului era faptul că, după cum spunea Napoleon Hill, “cea mai importantă decizie pe care o vei lua vreodată e să îţi alegi o nevastă”.

Statisticile spun că:

  • în fiecare an 2,8 milioane de persoane divorţează
  • 50% din mariaje se termină cu un divorţ, iar 67% din cei care se căsătoresc a doua oară divorţează din nou
  • bărbaţii divorţaţi sunt de 9 ori mai predispuşi să se sinucidă decât femeile

Şi toate astea se intamplă pentru că bărbatul alege greşit femeia!

După David Shade, cea mai bună alegere o reprezintă o femeie cu stimă de sine ridicată. E alegerea ta cu cine te întalneşti, dar dacă vei decide să te întalneşti cu o femeie cu stimă de sine scăzută, să nu faci urmatoarele:

  • nu încearca să o salvezi (nu o să poţi!)
  • nu o lăsa însărcinată
  • nu te îndrăgosti de ea

Pentru că probabilitatea ca relaţia ta să fie una dureroasă şi scumpă(din toate punctele de vedere) e foarte mare. Unul din cele mai mari bucurii din viaţa unui bărbat e să aibă o relaţie sănătoasă şi fericită cu o femeie cu încredere în sine ridicată. Viaţa e prea scurtă ca să laşi altă persoană să te facă să te simţi mizerabil.

La ce ajută informaţia asta?

Atragi persoane cu acelaşi nivel de încredere. Motivul pentru care majoritatea bărbaţilor aleg femei cu încredere scăzută, e pentru că ei au la rândul lor încredere scăzută. Primeşti exact atât cât crezi că meriţi.

Pe de o parte e greu. Dacă ai încredere scăzută în tine, nu crezi că meriţi să ţi se întâmple multe lucruri bune. Îţi zici: “ce rost are să mă dezvolt? lucrurile bune nu sunt pentru mine. Voi începe să fiu mai bun atunci când voi avea pentru cine. Până atunci mă voi mulţumi cu puţin”. Problema e că puţinul niciodată nu o să te mulţumească. O să meargă o perioadă, dar apoi vor apărea probleme. Când te vei trezi că după câteva luni(sau ani) de relaţie ea te părăseşte din diverse motive, vei începe să-ţi plângi de milă şi să-ţi plângi soarta. Te crezi un idiot şi în loc să ai mai multă încredere în tine, vei avea mai puţină.

Lucrurile pot fi şi altfel. Se poate întâmpla şi ca tu să dai peste o ocazie pe care o aşteptai de mult, dar să nu fii pregătit. Întâlneşti fata visurilor tale, dar eşti atât de împiedicat încât chiar dacă reuşeşti să o ai, până la urmă o pierzi. Şi doar din vina ta! Apoi îţi zici: “dacă aveam mai multă încredere, mai multă experienţă, lucrurile ar fi fost altfel. M-aş fi dat peste cap, m-aş fi transformat în Zmeus, aş fi tăiat 3 capete de leu, i-aş fi făcut haina de blană, l-aş fi bătut pe urs şi mi-ar fi dat miere şi salată, aş fi invitat-o în umilul meu palat unde am fi trăit fericiţi feriţi de boli şi probleme”.

Sau te gândeşti ce bine ar fi dacă ai putea opri timpul în loc o lună, să te dezvolţi şi apoi să-l porneşti din nou şi să fii de 3 ori bărbat… dar nu poţi! şansa e valabilă atunci, pe moment. Nu o să te aştepte. Şi atunci o să regreţi, o să-ţi zici că de maine vei începe să lucrezi la tine, dar mâine vei uita. Vei uita că poţi mai mult, că meriţi mai mult. Şi când vei avea o altă ocazie vei rata din nou. Până când îţi vei învâţa lecţia şi vei realiza că înainte de a primi trebuie să ai ce să oferi.

Concluzia? O femeie cu încredere ridicată are cele mai mari şanse să te facă fericit, dar dacă vrei să atragi o astfel de femeie, trebuie să ai la rândul tău, încredere ridicată. Înainte să o cunoşti, nu după! Aşa că ai de ales între a începe de azi să îţi creşti încrederea sau să pierzi vremea în continuare. Nu poţi sări peste pasul asta dacă vrei o relaţie cu adevărat sănătoasă.

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch