.st0{fill:#FFFFFF;}

Dezvoltare personală, Motivaţional

Tu ce faci vara aceasta?

 July 2, 2010

By  Ilinca Sălăgean

Da… e vacanta pentru majoritatea dintre noi! S-au terminat examenele, s-a terminat sesiunea şi susţinerea licenţelor/ dizertaţiilor. Ştiu că aproape toţi ne dorim să lenevim, să visăm şi să lăsăm câteva zile pentru a ne odihni. Dar întrebarea care urmează este Ei…şi acum?

De ce ne e atât de dragă vacanţa? Pentru că reprezintă LIBERTATE! Libertatea pentru fiecare de a face ceea ce vrea cu timpul lui. Fiecare are propriile planuri, propriile vise pe care vrea să le îndeplinească, anumiţi oameni şi locuri dragi în care vrea să ajungă.

Un lucru neplăcut care mi se întâmplă mie este bilanţul de la sfârşitul unei vacanţe. Da, ştiu că acum e abia începutul şi nu trebuie să mă gândesc la final, ci să trăiesc clipa. Dar apare uneori gustul amar al viselor neîmplinite la finalul verii. Aş fi vrut să merg cu cortul anul ăsta… Aş fi vrut să câştig nişte bani vara asta.. Aş fi vrut.. Cum să transformi aceste Aş fi vrut în nişte obiective atinse? Cu puţină planificare.

Nu te gândi că nu ai de ales, că e cazul să îţi iei un job sau că trebuie să te pregăteşti pentru admiterea la master. Nu! Gândeşte-te cum vrei să îţi aminteşti peste ani de vara 2010.

Va fi vara în care ai hotărât să ai primul job şi să fii pe picioarele tale? Va fi vara în care te-ai dat peste cap să ajungi undeva anume cu orice preţ? Vara în care ai început să înveţi să găteşti? Sau să studiezi o limbă nouă? Să începi să practici un nou sport? Sau să urci pe cel mai înalt vârf din România? Sau poate să faci prăjiturele? Vara în care ţi-ai făcut atât de mulţi prieteni?

Sunt multe lucruri pe care ţi le doreşti în viaţa ta. Iar pentru majoritatea pur şi simplu nu reuşeşti să îţi faci timp. Ştiu, ai tot restul vieţii să faci toate lucrurile pe care ţi le doreşti. Dar dacă restul vieţii începe de mâine?

Fă-ţi un plan. Pur şi simplu ia o foaie şi un pix (sau deschide un vara2010.doc) şi notează ce vrei tu să se întâmple în vara asta. Cum vrei să îţi petreci timpul, ce vrei să înveţi, să afli, unde vrei să mergi. Pur şi simplu faptul că ai notat te va face să conştientizezi, să îţi aminteşti şi să nu te pierzi cu atât de mult timp liber. Urmează îndeplinirea dorinţelor şi o vară minunată!

Provocare: spune-mi ce îţi propui pentru vara asta? Ce anume va face vara 2010 o vacanţă specială?

Sursa FOTO

Ilinca Sălăgean


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch