.st0{fill:#FFFFFF;}

Oameni

Tu pe cine admiri?

 May 4, 2011

By  Ilinca Sălăgean

Cine este modelul tău în viaţă? Pe cine admiri, dincolo de persoanele din viaţa ta, care probabil s-au impus ca modele încă din copilărie: părinţi, bunici, fraţi mai mari?

Unele persoane cred că astfel de modele nu există în viaţa publică din România, societatea fiind prea oportunistă şi infectată pentru a crea modele pentru tineri. Sau apar diferite studii care susţin că modele tinerilor sunt personaje al căror rol în societate este contestat, dar care impresionează prin bogăţie, prin tupeu şi prin numeroase apariţii televizate.  Ştiţi prea bine astfel de personaje. Sunt într-adevăr numeroase.

Cu riscul de a părea naivă şi idealistă, eu cred că societatea românească deţine individualităţi de calitate. Evident că pentru a aprecia o persoană, aceasta trebuie să corespundă valorilor tale, să reprezinte ceea ce tu respecţi la un om. Şi chiar şi aici, eu cred că românii pot avea un set de valori care să nu cuprindă superficialitate, bogăţie, putere.

Există foarte multe proiecte şi evenimente extraordinare care se întâmplă la noi. Iar oamenii care le realizează sunt inteligenţi, creativi, harnici. Sunt oameni care caută calitate şi creează plus-valoare prin munca lor. De ce nu ar fi ei modelele tale?

Nu te aştepta ca vreun astfel de personaj să apară necontestat, să fie admirat de toată lumea. După cum spuneam, modelele în viaţă sunt alese în funcţie de calităţile pe care le cauţi la un om. Acestea pot fi atât de variate şi de diverse, încât rar va putea exista o persoană admirată în mod unanim.

Adevărul este că e cel mai uşor să judeci munca altuia. Ceea ce este puţin mai greu este să o evaluezi corect, să o apreciezi.

Cine sunt modelele voastre, a cititorilor TopHabits? Pe cine urmăriţi şi admiraţi voi?

Voi răspunde prima la această întrebare. Dat fiind faptul că pentru mine familia reprezintă o parte foarte importantă din succesul unui om, ţinând totuşi cont de împlinire profesională, îl admir pe Andi Moisescu. Îl urmăresc de ceva timp şi mă bucur că în ultima vreme a ajuns în lumina mai puternică a reflectoarelor şi a câştigat simpatia mai multor oameni.

Am realizat şi un mic sondaj printre colegii mei de facultate referitor la acest subiect. Am descoperit că foarte puţini sunt atraşi de persoane publice din sfera politică sau economică. Aceştia sunt adesea cel mai atacaţi de presă şi e uşor să devii confuz şi să nu mai ştii ce să crezi. Pe de altă parte, anumite vedete de televiziune sau din muzică care au dat dovadă de constanţă, de profesionalism, de implicare în diferite proiecte sunt din nou apreciate. În cele din urmă, am concluzionat faptul că aceşti colegi ai mei respectă profesionalismul şi creativitatea.

Nu vreau să vă dau mai multe exemple, pentru a nu vă influenţa. Aştept, însă, cu nerăbdare răspunsurile voastre.

Deci: Cine sunt oamenii(din România) care vă servesc drept modele?

Sursa FOTO

Ilinca Sălăgean


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Oamenii care ii iau cel mai mult ca exemplu din Romania sunt 2 :

  PERA NOVACOVICI , psiholog , blogger , filozof …care locuieste in Ardeal , pentru ca te poate invata din articole de pe net multe lucruri despre viata si tehnici garantate pentru reusite , dar prin multa activitate , nu pilule “magice” , lamurind si explicand cum stau lurcurile .

  SERBAN HUIDU , coprezentator al lui Mihai Gainusa de la Cronica Carcotasilor , care , desi acum l-a pierdut ( temporar sper ) in urma accidentului care l-a bagat in coma , avea un talent original de a face glume , simpatice , nejignitoare si inteligente .

  Cine e interesat de modele mele internationale , numar 3 americani :

  KAT DELUNA , cantareata de muzica pop de origine Dominicana ( evidentiata in 2006 si 2007 cu cantecele Whine Up si Run The Show ) care are melodii cu stiluri combinate ( mai putin acum ) , actuale , de buna calitate si majoritatea foarte dinamice si impulsive ( nu in sensu de vulgare , violente … ) , arata foarte bine , e foarte sociabila , influenteaza pozitiv si dinamic , si la fel de “nebuna” si in afara inregistrarilor si filmarilor .

  KEN BLOCK , fost nihilist si angajat pentru firmade adidasi DC , actual pilot de Raliuri in WRC si drifting “aparte” pe Ford Fiesta ( a fost si pe Subaru Impreza ) , foarte simpatic , cu niste desene pe masina si costum foarte “cool” .

  VIN DIESEL , actor producator si scriitor ( s-a remarcat in rolul lui Dominic Torreto din The Fast and The Furious , Xander Cage Tiple X 1 si vocea robotului din The Iron Giant ) , joaca excelent si in filme de actiune bune , are un stil agresiv si poetic si e foarte prietenos in spatele camerelor .

 2. Da , ai dreptate exista inca in Romania multe personalitati ,creatori de valori morale demne de urmat dar mai dureros este faptul ca permitem sa ne fie impuse in fata “anomalii” ca sa fiu decent la care stam cu gura cascata si le ascultam aberatiile.Mai ai inca o data dreptate cind spui ca oamenii de valoare nu ies in fata ci se impun prin fapte, vorbe,gindire si forta exemplului personal .

 3. Admiratie made in Ro: Dana Nalbaru, Oana Pellea, Maya Morgenstern, Dragos Bucurenci, Andrei Rosca, Cristian Tudor Popescu, Mircea Badea, Adi HAdean….iar dintre cei plecati Petre Tutea, Corneliu Coposu, MIrcea ELiade..ehe si lista poate continua…

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch