Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Tu pe cine admiri?

Cine este modelul tău în viaţă? Pe cine admiri, dincolo de persoanele din viaţa ta, care probabil s-au impus ca modele încă din copilărie: părinţi, bunici, fraţi mai mari?

Unele persoane cred că astfel de modele nu există în viaţa publică din România, societatea fiind prea oportunistă şi infectată pentru a crea modele pentru tineri. Sau apar diferite studii care susţin că modele tinerilor sunt personaje al căror rol în societate este contestat, dar care impresionează prin bogăţie, prin tupeu şi prin numeroase apariţii televizate.  Ştiţi prea bine astfel de personaje. Sunt într-adevăr numeroase.

Cu riscul de a părea naivă şi idealistă, eu cred că societatea românească deţine individualităţi de calitate. Evident că pentru a aprecia o persoană, aceasta trebuie să corespundă valorilor tale, să reprezinte ceea ce tu respecţi la un om. Şi chiar şi aici, eu cred că românii pot avea un set de valori care să nu cuprindă superficialitate, bogăţie, putere.

Există foarte multe proiecte şi evenimente extraordinare care se întâmplă la noi. Iar oamenii care le realizează sunt inteligenţi, creativi, harnici. Sunt oameni care caută calitate şi creează plus-valoare prin munca lor. De ce nu ar fi ei modelele tale?

Nu te aştepta ca vreun astfel de personaj să apară necontestat, să fie admirat de toată lumea. După cum spuneam, modelele în viaţă sunt alese în funcţie de calităţile pe care le cauţi la un om. Acestea pot fi atât de variate şi de diverse, încât rar va putea exista o persoană admirată în mod unanim.

Adevărul este că e cel mai uşor să judeci munca altuia. Ceea ce este puţin mai greu este să o evaluezi corect, să o apreciezi.

Cine sunt modelele voastre, a cititorilor TopHabits? Pe cine urmăriţi şi admiraţi voi?

Voi răspunde prima la această întrebare. Dat fiind faptul că pentru mine familia reprezintă o parte foarte importantă din succesul unui om, ţinând totuşi cont de împlinire profesională, îl admir pe Andi Moisescu. Îl urmăresc de ceva timp şi mă bucur că în ultima vreme a ajuns în lumina mai puternică a reflectoarelor şi a câştigat simpatia mai multor oameni.

Am realizat şi un mic sondaj printre colegii mei de facultate referitor la acest subiect. Am descoperit că foarte puţini sunt atraşi de persoane publice din sfera politică sau economică. Aceştia sunt adesea cel mai atacaţi de presă şi e uşor să devii confuz şi să nu mai ştii ce să crezi. Pe de altă parte, anumite vedete de televiziune sau din muzică care au dat dovadă de constanţă, de profesionalism, de implicare în diferite proiecte sunt din nou apreciate. În cele din urmă, am concluzionat faptul că aceşti colegi ai mei respectă profesionalismul şi creativitatea.

Nu vreau să vă dau mai multe exemple, pentru a nu vă influenţa. Aştept, însă, cu nerăbdare răspunsurile voastre.

Deci: Cine sunt oamenii(din România) care vă servesc drept modele?

Sursa FOTO