.st0{fill:#FFFFFF;}

Productivitate

Unelte pentru mărirea productivităţii

 February 8, 2012

By  Cristian Ciuberea

În articolul de luni am vorbit de cinci exerciţii pentru mărirea productivităţii. Azi vreau să îţi recomand câteva unelte care te vor ajuta să fii mai productiv. Am început să le folosesc şi eu de o săptămână şi să am rezultate mai bune.

Evernote – pentru notiţe


Evernote este o aplicaţie online care se sincronizează cu telefonul, pc-ul, tableta, astfel că poţi să ai informaţiile pe care le introduci oriunde cu tine. Programul îţi permite să iei notiţe, fie de pe site-uri, în format text sau imagini, fie propriile tale notiţe. Îţi poţi crea o mulţime de caiete virtuale, pe care le poţi folosi de exemplu ca jurnale: jurnal alimentar, jurnal al recunoştiinţei, jurnal al visurilor, etc.

Dacă vei folosi evernote, îţi vei putea organiza informaţiile foarte bine, vei avea întotdeauna acces la ele, oriunde te-ai afla şi nu vei mai uita niciodată nimic din ce citeşti sau din ideile care îţi vin peste zi.
Vezi mai multe detalii | Vezi un tutorial despre cum să foloseşti evernote

Todo.ly – pentru task management


Todo.ly este o aplicaţie online pentru managementul sarcinilor. Îţi permite să împarţi sarcinile în grupuri şi proiecte, să filtrezi sarcinile după ce ai nevoie în momentul respectiv şi să le muţi foarte uşor unde vrei cu un sistem “drag and drop”. În plus, e foarte simplu de folosit şi gratuit.

Blochează site-urile care îţi consumă timpul

Leechblock e un plugin pentru firefox care îţi permite să blochezi după un anumit timp site-urile care îţi consumă mult timp împiedicându-te să îţi faci treaba(Facebook, twitter, mail). Îl poţi seta ca după 30 de minute de utilizare, de exemplu, să nu îţi mai permită accesul la facebook sau mail în ziua respectivă. În felul ăsta te vei putea concentra pe lucrurile importante. Pentru Chrome, există Chrome Nanny care face acelaşi lucru.

Reminder pentru a face mişcare


Citeam zilele trecute despre faptul că statul pe scaun nu e sănătos. Când am realizat periocolul am căutat un progrămel care să îmi reamintească periodic că am stat prea mult la calculator şi că ar trebui să fac mişcare. Am găsit Big Stretch Reminder, un mic tool care la un interval setat îmi afişează un mesaj pe monitor că s-a scurt timpul şi opţional, afişează şi sfaturi personalizate.

Tu ce tool-uri foloseşti pentru a fi mai productiv?

Cristian Ciuberea


Cristian Ciuberea este unul din fondatorii TopHabits.ro. Este interesat de potenţialul uman şi cum anume îl poţi trezi pe uriaşul din tine, considerând că după ce reuşeşti să faci asta, restul e optimizare.

Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

  1. Fetita mea de 5 ani 😉 care umbla cu ceasul dupa mine si imi aminteste ca am spus ca lucrez o jumatate de ora si dupa aceea ii spun o poveste…

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch