.st0{fill:#FFFFFF;}

Evenimente

Workshop Limbajul trupului: Cum a fost

 April 10, 2010

By  Ilinca Sălăgean

Am participat la workshop-ul de body language ţinut de Adi Soare despre care vă vorbeam aici. Workshop-ul a fost foarte reuşit şi am putut vedea calităţile unui trainer bun, capabil să realizeze o legătură între participanţi, astfel încât mesajul să poată fi adresat într-un mod unitar, indiferent de vârsta participanţilor sau motivul pentru care ei participă.

Am aflat multe informaţii, unele noi, unele care merită reîmprospătate orişicând:

Am învăţat că o persoană îşi face o impresie despre tine în 0,1 secunde din clipa în care te-a zărit. Prin urmare, am analizat importanţa de a fi plăcuţi şi de a inspira încredere de la început.

Am învăţat ce atitudine şi gesturi trebuie să ai pentru a inspira încredere. Un mic rezumat pentru voi: cel mai bine este să inspiri o atitudine cât mai deschisă – vorbeşte rar pe un ton ferm, stai cu spatele drept, palmele îndreptate în sus şi braţele desfăcute. Adi numea această poziţie „nu scăpa tortul” – îţi imaginezi că porţi un tort pe braţe şi te străduieşti să nu îl scapi.

Am învăţat cum să îţi dai seama că te afli în faţa unui mincinos. Cum îţi poţi da seama că persoana din faţa ta nu spune adevărul. Se pare că întreg corpul încearcă să oprească spunerea unei minciuni, de la ruşinea de a privi în ochi interlocutorul, la mâna ţinută în zona gurii, mângâierea lobului urechii sau a gâtului sau generarea unei atitudini defensive, prin plasarea unor paravane între interlocutori, plasarea de glume sau eschivări în cadrul conversaţiei şi până la uşurare evidentă în momentul schimbării subiectului.

Am învăţat ce sunt microexpresiile. Pentru fanii Lie to me – partea asta a workshopului ar fi fost preferata voastră 😀 Pentru toţi ceilalţi, aici găsiţi câteva informaţii despre microexpresii, anumite expresii faciale care se pare că sunt universale: indiferent de cultură, nivelul de educaţie sau alte criterii, orice om prezintă aceste expresii în momentul simţirii anumitor emoţii. Aici a avut loc şi un mic joculeţ de interpretare ale acestor microexpresii, la care au fost oferite cărţi despre limbajul corpului de către librăria Okian.

Evident, în timp ce Adi ne împărtăşea toate aceste lucruri, noi începeam să fim atenţi la posturile noastre, la ale lui şi la gesturile din sală. Informaţiile pe care le-am aflat sunt informaţii care urmează să fie puse în aplicare. Cred că fiecare dintre noi va fi atent la aceste detalii cel puţin în perioada care urmează şi asta mi se pare excelent – workshopul ne-a prezentat elemente care vor avea continuitate, trucuri care vor fi exersate şi nu va rămâne la un nivel strict teoretic.

Prin urmare, am învăţat multe într-un timp scurt. Şi a fost un mod extrem de plăcut de a petrece o dimineaţă ploioasă de sâmbătă în compania unor oameni interesanţi şi dornici să împărtăşească ceea ce ştiu. Mulţumim, Adi Soare şi Denisia şi vă mai aşteptăm la Cluj!

Ilinca Sălăgean


Your Signature

related posts:
Leave a Reply:

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Get in touch