Tophabits

Dezvoltare personala de la A la Zen

Ce să nu faci la un interviu

Am avut deosebita plăcere de a participa la două interviuri de grup în ultima săptămână. Interviurile de angajare sunt un fel de concursuri, unde descoperi ceilalţi contra-candidaţi treptat. Nu ştii la ce să te aştepţi: nu ştii dacă sunt mai buni decât tine, mai pregătiţi, mai fermecători.

Foarte interesant, foarte provocator. Deci totul este bine. Problema este că acest concurs are, de regulă, un singur câştigător. Locul 2 nu valoarează nimic, conform regulilor jocului.

Poţi fi, într-adevăr, mai bun decât toţi ceilalţi prezenţi la interviu? Nici unul dintre jucători nu ştie răspunsul la această întrebare, nici măcar tu, cu atât mai puţin intervievatorul sau ceilalţi participanţi. Şi totuşi trebuie să convingi că tu eşti cel mai potrivit!

Vreau să vă povestesc despre cele mai grave greşeli, din punctul meu de vedere, pe care am putut să le observ efectiv în cadrul interviului. Unele poate par copilăreşti sau de bun-simţ, dar văzându-le cu ochii mei, mă simt datoare să le fac cunoscute, pentru ca voi sau eu, cândva în viitor, să nu le mai repetăm.

1. Ţine minte ceea ce se cere de la tine, dar nu exagera

Este normal să te pregăteşti pentru un interviu, să încerci să vezi ce anume presupune job-ul respectiv, să te gândeşti la ceea ce se aşteaptă de la tine. Dar nu încerca să pari exact persoana descrisă de ei în anunţul de angajare.

Ştiind că se caută o persoană care trebuie să fie organizată, nu prezenta acest lucru ca principala ta calitate. Angajatorii de calitate nu caută oameni de genul “monkey see, monkey do” – ci persoane cu iniţiativă, capabile să rezolve o problemă.

2. Nu te da mare

În cadrul unui interviu de grup, poate apărea tentaţia de a încerca să impresionezi prin comparaţie, de a încerca să scoţi în evidenţă de ce eşti mai bun decât cei din jur. Un recruiter bun va observa acest lucru, fără dificultate.

Ţine minte că modestia este şi ea o calitate căutată şi poate apărea un plus pe fişa ta la categoria colegialitate. Respectă-ţi contra-candidaţii!

3. Nu repeta ceea ce spun alţii/ nu da răspunsuri după manual

Fii original, fii tu însuţi! Da, într-adevăr anumite întrebări sunt standard, de genul “Cum te-ai descrie în trei cuvinte?”, dar asta nu înseamnă că există un răspuns corect la această întrebare şi multe altele greşite. După părerea mea, un răspuns corect este unul care te reprezintă, ţinând cont de ceea ce se aşteaptă de la tine.

4. Nu te plânge de fostul tău job

Dacă ţi se cere părerea referitor la ultimul job, încearcă să fii cât mai obiectiv şi mai imparţial. Asta denotă profesionalism.

Dar dacă ai avea aceleaşi responsabilităţi ca la ultimul job, nu te lăuda despre cât de plictisitor era! Asta e pur şi simplu stupid: ori vrei job-ul şi încerci să îl obţii, ori nu ai ce căuta acolo! Serios, fără gafe de genul acesta!

5. Ţine cont de angajator!

Vrei să fii selectat, vrei să obţii job-ul, totul este legat de tine. Dar la interviu, trebuie să ţii cont de ceea ce vrea el, angajatorul. Cu ce anume îl ajuţi tu pe el, ce plus-valoare poţi tu să aduci firmei.

Nu cred că e ok să îi povesteşti despre proiectul tău personal foarte ambiţios care îţi va lua mult din timpul personal. Mai ales când îi spui că job-ul respectiv te ajută să îţi îndeplineşti proiectul. El nu o să vrea un angajat care îşi împarte timpul între job, facultate, proiecte personale ambiţioase. Asta ar presupune că nu o să fii în alea 8 ore de lucru 100% acolo pentru el.

Nu spun să minţi sau să ascunzi acest lucru celui care te intervievează. Sau să renunţi la ambiţiile personale! Nici vorbă! Dar astfel de detalii se rezolvă mult mai bine în timp, odată ce şeful te cunoaşte, îşi dă seama cum şi cât lucrezi.

6. Nu scoate în evidenţă punctele slabe

Tu trebuie să te vinzi pe tine şi ceea ce ştii la un interviu. Cu siguranţă îţi cunoşti punctele slabe, dar nu trebuie să le scoţi în evidenţă. Dacă ai făcut sau ai zis o prostie, asumă-ţi responsabilitatea, nu da vina pe un biet software!

Jobul pentru care am fost la interviu presupunea operarea unor date cu ajutorul unui soft. Câteva persoane aveau experienţă în aşa o muncă, dar marea majoritate nu aveau. Nu începe să spui că nu ai experienţă, ci mai bine scoate în evidenţă ce te avantajează: că foloseşti mult PC-ul, că eşti un quick-learner sau multe alte lucruri pozitive care pot fi corelate cu job-ul.

Bineînţeles, dacă ţi se pune direct o întrebare, nu baţi câmpii şi ocoleşti răspunsul. Dar dacă întrebarea este generală, nu are rost să te dai singur de gol.

7. Nu răspunde sec la întrebări

Fii elaborat în răspunsurile pe care le dai. Arată că eşti inteligent, că ştii să legi două vorbe pentru că aşa poţi fi remarcat şi recruiterii te pot ţine minte. Dacă la întrebarea “Spune-mi mai multe despre studiile tale”, răspunzi cu “Am terminat FSEGA, Afaceri internaţionale”, omului chiar îi piere cheful să te mai întrebe ceva pentru a afla mai multe despre tine.

Cam atât am observat eu în cadrul a două interviuri. Dacă mai ştiţi alte gafe de acest gen, scrieţi-le ca şi comment.

Vă urez baftă celor care vă căutaţi un job şi să nu vă descurajaţi uşor! Chiar dacă este doar un singur câştigător în urma unui interviu, veţi fi mai pregătit pentru următorul!

O ultimă recomandare cel puţin amuzantă: http://www.youtube.com/watch?v=apCtRg6mOVk. Enjoy!

sursa FOTO